HBGary, ManTech, Vitrociset en nu Fox-IT

Oorlog tussen de white hats en blackhats, zoals ze zichzelf graag noemen.
Het begon met HBGary, het bedrijfje dat diensten voor de FBI verleende. De CEO van het bedrijf beweerde te zijn geïnfiltreerd in het collectief Anonymous en beweerde de leiders te kennen. Kort daarop werd HBGary zelf plat gehacked en kwam er allerlei informatie over het bedrijf naar buiten.
Deze 'hack' wordt door de hackers zelf als een van hun trofeeën gezien, en heeft hen veel plezier bezorgt.

De afgelopen periode zijn er aardig wat leden van 'AntiSec' dan wel Anonymous opgepakt, op die arrestaties lijkt Anonymous te reageren met het 'terug' hacken van deze organisaties. Hierdoor zijn recentelijk ManTech gehackt en Vitrociset, de Italiaanse variant van HBGary.
Gek genoeg hebben we in Nederland een situatie die een exacte copy lijkt van het HBGary verhaal. Er verschijnt een nieuws bericht van het om, waarin uit de doeken wordt gedaan dat het men geinfiltreerd is in de chat kanalen, en er wordt in vermeld in samen werking met welk bedrijfje dit gedaan is, te weten: Fox-IT. Misschien goed voor de naams bekendheid van Fox-IT maar een erg slimme actie lijkt het me niet. Ik zou het bijna willen betitelen als uitlokking.
Enfin, dat Fox-IT op de lijst staat moge duidelijk zijn gezien deze releases van Anonymous.
Fox-IT neemt mijns inziens een ongekend risico, daar ze sowieso met een 1 - 0 achterstand starten en alles te hacken is. Welk bedrijf dan ook, er werken mensen, en mensen maken fouten.
Door een vorige post van mij over dit bedrijf, en de bijbehorende log gegevens kan ik concluderen dat Fox-IT'ers ook maar gewone mensen zijn. Ze klikken nog wel eens op links waarvan ze de bestemming/afkomst niet weten. Ik zal geen namen noemen verder. ;) Enfin, een simpele 0day exploit erbij en de informatie stroomt binnen (om maar even een mogelijkheid te noemen).

Dat de motoren op volle toeren draaien mogelijk duidelijk zijn gezien enkele sinds korte tijd geregistreerde domeinnamen, te weten:
http://korpslandelijkepolitiediensten.nl/

Op dit moment lijkt er nog niets gehacked te zijn en speelt Anonymous op het misselijk makende persoonlijke vak, door een soort van intimidatie. We zullen zien wat de toekomst ons brengt, ik vrees voor het ergste.